Kunststof dakkapel

De kunststof dakkapel is sterk in opkomst de afgelopen jaren. Kunststof als bouwmateriaal wordt meer en meer toegepast in vele toepassingen. Je ziet het terug in bijvoorbeeld serres, kozijnen, aanbouwen, carports en dus ook dakkapellen. De technologische ontwikkeling van het materiaal heeft er voor gezorgd dat kunststof: een materiaal is dat relatief goedkoop is, makkelijk is om te verwerken (zeker met maatwerk), in alle kleuren te verkrijgbaar is en een lange levensduur kent en dus als duurzaam mag worden bestempeld. Een heel belangrijke eigenschap welke veel mensen aanspreekt, is het onderhoudsarme karakter van de kunststof dakkapel. Je hebt er eigenlijk geen omkijken meer naar. Af en toe schoonmaken met een spons is voldoende om de dakkapel er weer als nieuw uit te laten zien.

Vele soorten dakkapellen

U heeft tegenwoordig veel keuze uit dakkapellen. Waar de dakkapel vroeger echt gebouwd werd op uw dak, is het tegenwoordig veelal prefab dat wordt gebruikt. Een prefab dakkapel is in productie in de fabriek al grotendeels gemaakt, zonder dat men al een klant heeft. Het gaat om standaard dakkapellen die al zover klaar zijn, dat alleen nog de wensen van de klant als finishing touch hoeven worden doorgevoerd.

Voordelen kunststof dakkapel

Het onderhoudsarme karakter van de kunststof dakkapel is het grote voordeel ten opzichte van houten dakkapellen. Een houten dakkapel is onderhevig aan de weersinvloeden. Daarnaast dient u om de zoveel jaar het houtwerk te controleren en waar nodig de zijwangen en ramen opnieuw schuren en lakken. Wanneer vocht in het hout trekt, bestaat de kans op houtrot. Dit levert u veel werk en kan u op een aanzienlijke kostenpost komen te staan. Met dakkapellen van het onderhoudsarme kunststof heeft u dit niet.


kunststof dakkapel

Prefab

Kunststof dakkapellen worden veelal kant-en-klaar, vanuit de fabriek naar uw huis gebracht en bij u op het dak geplaatst. Kunststof heeft zich sterk ontwikkeld in de laatste decennia. Van een exclusief materiaal heeft het zich door kunnen ontwikkelen tot een materiaal dat zeer veel toepassing kent. De eigenschappen van het materiaal maken dat het zeer goed toepasbaar is in de woningbouw, zoals bij dakkapellen. De prefab dakkapellen van kunststof zijn duurzaam en onderhoudsvrij. U hoeft het eigenlijk alleen af en toe eens schoon te maken met een spons en een sopje.

Prijzen van de kunststof dakkapel

De prijzen van een kunststof dakkapel zijn relatief laag. Dat komt mede doordat de kunststof dakkapel grotendeels al is gemaakt, nog voordat een klant zich heeft gemeld. De kunststof dakkapel is voor een groot deel al gebouwd en krijgt alleen nog de details en aanpassingen die u vanuit uw wensen en voorkeuren heeft doorgegeven. Dit bespaart de fabrikant veel tijd en onkosten omdat hij deze prefab dakkapellen in meerdere stuks tegelijkertijd kan bouwen. U vindt dit voordeel terug in de lagere prijzen. Er zijn al kunststof dakkapellen vanaf ongeveer €2.500,-.

Wij snappen dat u graag wilt weten wat een kunststof dakkapel u ongeveer gaat kosten. Daarom hebben we onderstaande tabel voor u opgezet met daarin een indicatie van de prijzen. Het gaat hier dan om een standaard prefab kunststof dakkapel met een plat dak en zonder opties zoals rolluiken, zonwering of duurdere bekleding/rabatdelen zoals Keralit of Weru.

Omschrijving dakkapel Afmetingen (h x l) Kosten
Model met 1 meter draaikiep raam 1 x 1 €2.500,-
Model met 1 meter draaikiep raam en 1 meter vast glas 1 x 2 €3.250,-
Model met 1 meter draaikiep raam, 1 meter vast glas en 1 meter draaikiep raam 1 x 3 €4.000,-
Model met 1 draaikiep raam, 2 meter vast glas en 1 meter draaikiep raam 1 x 4 €5.500,-

kunststof dakkapel kosten

Offertes vergelijken loont!

Wist u dat consumenten die offertes vergelijken tot wel 40% op de kosten kunnen besparen. Dankzij onze offerteservice is het makkelijk om met meerdere leveranciers van dakkapellen in contact te komen. Laat uw gegevens achter en binnen afzienbare tijd heeft u gratis en vrijblijvend meerdere offertes in uw handen. Zo kunt u prijzen vergelijken en bekijken wat u kunt besparen!